Tre skadade i knivattack vid skola i Rinkeby – Polis utsatt för stenkastning

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 6 Nov 2016 2016-11-06
E-post 403

STOCKHOLM Tre personer har skadats i ett knivslagsmål i den norra Stockholmsförorten Rinkeby på lördagskvällen. När polis anländer utsätts de för stenkastning. Polisens informatör Eva Nilsson har inte mycket uppgifter om händelsen. – Det är ingen som ville prata med oss där iallafall, säger hon till Nyheter Idag.

Larmet kom till polisen klockan 21.34 om att en person påträffats med skärskador. När ambulans och polis anländer till platsen visar det sig att tre personer är skadade, en i ryggen, en i armen och en har skador i handen. Det rapporterar polisen på sin hemsida.

När Nyheter Idag talat med Stockholmspolisens informatör Eva Nilsson berättar hon att skadorna inte ska ha varit livshotande.

– Man har hört målsägandena, så skadorna är inte livshotande på något sätt, säger hon.

Två av de knivskadade fördes till sjukhus för vård. Den tredje blev omplåstrad på platsen, berättar Nilsson.

Utsattes för stenkastnig – Polis träffades i ryggen

I samband med polisens arbete på plats utsattes blåljuspersonal för stenkastning. Polismyndigheten berättar på sin hemsida att det uppehöll sig mycket ungdomar på platsen och att stenkastningen har inträffat när patrullerna söker brottsplats och vittnen. I samband med detta ska en polis ha träffats i ryggen av en sten, men klarat sig undan skador.

Och från målsägarna, som alltså blev skadade i knivattacken, är det sparsamt med uppgifter.

– Nej, de har inga uppgifter att lämna om det, säger Nilsson.

Ej heller har Nilsson någon information om upprinnelsen till händelsen. Enligt polisens hemsida har de skadade blivit oprovocerat angripna av okända personer när de stod utanför Ungdomens Hus i Rinkeby.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag