Tre somalier häktade för gruppvåldtäkt i Barkarby

  • Fredag 21 jul 2017 2017-07-21
E-post 4786

STOCKHOLM Tre unga somaliska män häktades under torsdagen misstänkta för en gruppvåldtäkt i Barkarby utanför Stockholm förra veckan. En kvinna i 40-årsåldern drogs då in i ett buskage och våldtogs av de tre männen.

Det var vid niotiden på kvällen förra fredagen som en kvinna våldtogs på Attackvägen nära Barkarby station. Enligt Aftonbladet hade kvinnan, som är i 40-årsåldern, fått lift av tre män på moped. Männen körde omkull mopeden och drog in kvinnan i ett buskage där de våldtog henne. Våldtäkten rubriceras som grov.

Polisen kunde ganska snabbt spåra upp de tre männen, inte minst utifrån den röda moped de körde runt på. Under torsdagen häktades alla tre för grov våldtäkt, skriver polisen på sin hemsida.

De tre våldtäktsmännen är 16, 17 och 18 år gamla och kommer från Somalia. En av dem är somalisk medborgare och de två av dem som är under 18 år har vårdnadshavare som är somaliska medborgare. Häktnings­förhandlingarna hölls under torsdagen på Attunda tingsrätt med hjälp av tolk till somaliska.

De tre misstänkta bestred via sina advokater och tolk häktningsskälen och två av dem förnekar brott. Tingsrätten fann dock alla tre på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt. Polisens tekniker ska enligt Aftonbladet bland annat ha lyckats säkra spår från männen på brottsplatsen.

Grov våldtäkt är ett brott som enligt lagen ska ge minst fyra års fängelse. Med tanke på förövarnas låga ålder är det emellertid sannolikt att de kommer slippa fängelsestraff helt och hållet.

Tycker du att även tonåringar som begår grova brott ska dömas till fängelse?
4950 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag