Tre tonåringar häktade – misstänks ha våldtagit flicka

Foto: Flickr
  • Torsdag 11 okt 2018 2018-10-11
E-post 121

MALMÖ Natten till söndagen ska en minderårig flicka ha våldtagits i Malmö. Nu har tre killar i tonåren häktats för brottet.

Det var mellan klockan 00 och 01 under natten till söndagen som våldtäkten skedde, och enligt Sydsvenskan skedde det inomhus. Flickan som drabbades ska enligt tidningen vara minderårig.

Redan samma dag greps och anhölls tre killar i övre tonåren. På onsdagen häktades samtliga i Malmö tingsrätt, på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt. Ingen av de misstänkta är kända av polisen sedan tidigare, skriver Kvällsposten.

Nyheter Idag kan berätta att två av killarna är svenska medborgare – en med svenskklingande namn och en tidigare irakisk medborgare som kom till Sverige 2009. 2013 blev han svensk medborgare och kan därför om han åtalas och döms inte utvisas med gällande lagstiftning. Den tredje misstänkte är dansk medborgare.

Läs även: Sverige ofta i centrum för europeiska terrorutredningar

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag