Trebarnsmamma misstänks för mord på tvåbarnspappa

Foto: Google Streetview/Privat
  • Tisdag 20 okt 2015 2015-10-20
E-post 18

ÖSTERSUND En 34-årig trebarnsmamma från Östersund misstänks för att under helgen ha mördat en 43-årig tvåbarnspappa på Frösön i utkanten av staden.

Den 34-åriga kvinnan greps på brottsplatsen, hemma hos den mördade 43-årige mannen, i lördags kväll.

– Det var vid åttatiden någon gång, säger Per Thelin på Östersundspolisen till Nyheter Idag.

Den mördade mannen var folkbokförd på Frösön tillsammans med sin sambo och ett 17-årigt barn och har ytterligare ett vuxet barn som flyttat hemifrån. Polisen är förtegen om huruvida sambon eller 17-åringen var hemma i lördags kväll och blev vittnen till mordet.

– Det finns vittnen i ärendet, så mycket kan jag säga, berättar Thelin.

Polisen vill inte uttala sig om hur den 43-årige mannen bragtes om livet, men bekräftar att han kände kvinnan som nu är på sannolika skäl misstänkt för mord.

– De är bekanta sedan många år tillbaka, men de har inget parförhållande om jag uttrycker det så.

Har de haft ett parförhållande?

– Nej.

Och de är inte släkt med varandra?

– Nej.

Den 34-åriga kvinnan har tidigare varit inlagd på psykatrisk klinik i tre månader och fått diganosen bipolär. Hon har de senaste åren arbetat som kost- och träningskonsult.

Den mordmisstänkta kvinnan har själv tre barn som är 11, 8 och 6 år gamla. Senast imorgon klockan tolv ska hon begäras häktad av åklagaren.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag