Tredje rånet på kort tid: Maskerad rånare flydde på cykel från Willys i Vivalla

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 4 jan 2020 2020-01-04
E-post 266

ÖREBRO På lördagsförmiddagen rånades Willys i stadsdelen Vivalla i Örebro. Rånaren var beväpnad med en kökskniv och flydde från butiken på en grå cykel enligt Nerikes Allehanda som var först att rapportera om rånet. Det är tredje rånet på kort tid av Willys.

Polisen larmades vid 10.40 på lördagen om ett rån på Willys i Vivalla i Örebro. En maskerad rånare i mörka kläder hotade personal med en kökskniv och krävde att få pengar. När det inte fanns några pengar ville rånaren i stället ha cigaretter.

Enligt vittnesuppgifter till polisen lämnade rånaren på en grå cykel som kan ha haft bockstyre, enligt polisen. En ytterligare person som befann sig utanför butiken kan eventuellt vara inblandad i rånet.

Polisen har hört vittnen och tagit del av övervakningsfilmer.

Rånet är det tredje på kort tid av Willys i Vivalla. Det senaste var på  nyårsafton då två yngre män hotade personalen med någon slags vapen.

Vivalla finns med på polisens nationella lista över särskilt utsatta områden.

Det innebär bland annat att området är fattigt, segregerat och att ”situationen i området innebär att det är svårt eller nästintill omöjligt för polisen att fullfölja sitt uppdrag vilket kräver regelmässig anpassning av arbetssätt eller utrustning”, enligt polisen.

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag