Trots avgångskraven: Anna Kinberg Batra vägrar avgå

M-ledaren Anna Kinberg Batra. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 23 aug 2017 2017-08-23
E-post 6

STOCKHOLM Efter flera avgångskrav från högt uppsatta moderater meddelar Anna Kinberg Batra att hon inte tänker avgå. Avgångskraven från partikollegorna kommer i samband med en opinionsundersökning från DN/Ipsos som visar att moderaterna tappat hela 22 procentenheter i opinionen i Stockholms län.

Moderatledaren Anna Kinberg Batra har under det senaste dygnet fått avgångskrav riktade mot sig från flera partikollegor, trots detta tänker AKB inte avgå, det berättar hon i Aftonbladet Morgon.

Under tisdagen har flera högt uppsatta moderater krävt att AKB måste avgå innan valet 2018. En av de moderater som krävt AKBs avgång är Solnas kommunalråd, Pehr Granfalk (M).

– Anna är egentligen en väldigt bra och duktig politiker, men kanske inte har de kvalifikationer som behövs för att lyfta partiet externt och kommunicera vad vi vill på ett sätt som går igenom och bygger förtroende. Antingen gör vi det här nu och räddar det som räddas kan, eller så går vi in med öppna ögon och ser att det här kommer att bli ett riktigt, riktigt uselt val för oss. Och då får vi samla ihop det som finns kvar då, säger Pehr Granfalk, till Sveriges Radio.

Under onsdagsmorgonen uppger även kommunalrådet och kommunstyrelseordförande i Danderyds kommun, Olle Reichenberg (M) att AKB bör avgå snarast.

– Det klickar inte mellan partiledaren, partiledningen och väljarna vilket det måste göra. Jag uppfattar att det är väljarnas signal att det måste till andra förändringar, säger Olle Reichenberg, till SVT.

Avgångskraven kommer i samband med en opinionsundersökning från DN/Ipsos som visar att var tredje moderatväljare i Stockholms län har tröttnat på partiet. Sen hösten 2016 har moderaterna tappat hela 22 procentenheter i opinionen i Stockholms län, det uppger Dagens Nyheter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag