Trump efter nordkoreanskt missiltest över Japan: ”Alla alternativ finns på bordet”

Foto: Arkivbild KCNA/Shane T. McCoy / US Marshals
Foto: Arkivbild KCNA/Shane T. McCoy / US Marshals
  • Tisdag 29 aug 2017 2017-08-29
E-post 2

USA Den amerikanske presidenten Donald Trump varnar återigen Nordkorea sedan landet avfyrat en missil som flugit över den japanska ön Hokkaido, skriver Reuters. – Alla alternativ finns på bordet, säger den amerikanske presidenten.

Tidigt idag på morgonen, lokal tid, avfyrades en missil från Nordkorea ut över Japanska havet. Missilen fortsatte över den japanska ön Hokkaido innan den slog ned i Stilla havet knappt 120 mil från den japanska kusten.

Missilavfyrningen har mötts med fördömanden, inte minst från USA och Japan. De båda ländernas regeringschefer är i ett gemensamt uttalande överens om att Nordkorea ”utgör ett allvarligt och växande direkt hot”.

Dagens nordkoreanska missiluppskjutning är den sjätte sedan början av sommaren och ska ses mot bakgrund av en pågående gemensam militärövning mellan USA och Sydkorea. Regimen i Nordkorea ser de återkommande övningarna som ett hot mot landet som man vill markera mot.

Nordkorea testar missiler som når allt längre och experter befarar att landet snart har kapacitet att nå det amerikanska fastlandet med sina raketer. Det är en utveckling som Trump sagt att han tänker sätta stopp för.

– Den här regimen signalerar sitt förakt för sina grannländer, för alla FN:s medlemsstater och för den miniminorm för internationellt beteende som kan anses acceptabelt, säger han.

– Att försöka hota och destabilisera ökar bara den nordkoreanska regimens isolation i regionen och bland alla världens länder. Alla alternativ finns på bordet.

Samtidigt säger det amerikanska militärhögkvarteret Pentagon att man i första hand eftersträvar en diplomatisk lösning på konflikten.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag