Trump: ”Invandringen till Europa är en skam”

Donald Trump och Theresa May vid kungliga militärhögskolan i Sandhurst. Foto: Vita huset
  • Fredag 13 jul 2018 2018-07-13
E-post 4687

LONDON Donald Trump sparade inte på kritiken under sitt statsbesök i London. Och det är framför allt invandringspolitiken som angrips. ”Jag anser att ni förlorar er kultur. Se er omkring. Nu passerar man områden som inte existerade för 15 år sedan”, säger USA:s president till The Sun.

Donald Trump är på genomresa i Europa. Första punkt var toppmötet med Nato där han skapade stora rubriker efter hotet om att USA kommer att lämna alliansen om inte övriga Nato-medlemmar uppfyller sina ekonomiska åtaganden. Under fredagen har han träffat Englands premiärminister Theresa May, men även drottning Elizabeth.

Den amerikanske presidenten är väldigt kritisk mot Storbritanniens, men även EU:s migrationspolitik som eskalerat under de senaste åren, enligt The Sun.

– Jag anser att det som händer i Europa är under all kritik, att tillåta invandringen till Europa är en skam. Det här förändrar er egenart, och om ni inte agerar väldigt snabbt, kommer Europa aldrig att bli vad det en gång har varit. Och det menar jag inte på ett positivt sätt, säger Donald Trump och fortsätter:

– Att tillåta miljoner och åter miljoner av människor komma till Europa är väldigt, väldigt olyckligt. Jag anser att ni förlorar er kultur. Se er omkring. Nu passerar man områden som inte existerade för 15 år sedan.

Trump, vars mor kom från Skottland och far hade tyskt påbrå, påpekar samtidigt att han hyser stor kärlek till Europa.

– Glöm inte att jag i högsta grad är en produkt av er.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag