Trump lanserar socialt medium

Foto: Gage Skidmore/The Star News Network (CC BY-SA 2.0)
  • Torsdag 21 okt 2021 2021-10-21
E-post

USA Den tidigare presidenten Donald Trump tänker lansera ett nytt socialt medium för att konkurrera med de ”liberala” jättarna i branschen, rapporterar bland annat CNBC.

Donald Trump har meddelat att han ger sig in i mediebranschen och bland annat tänker lansera ett socialt medium med namnet TRUTH Social. Detta för att ”stå upp mot tyranniet från Big Tech”, alltså de dominerande IT-företagen i USA.

Tjänsten verkar bli det första projektet som det nya företaget Trump Media and Technology Group åtar sig. Ordförande Trump säger att målet med företaget är att ”skapa en rival till det liberala mediekonsortiet”.

– Vi lever i en värld där talibanerna har en enorm närvaro på Twitter, samtidigt som er amerikanska favoritpresident har tystats, säger Trump som stängdes av från flera sociala medier tidigare i år i samband med upploppen vid Kapitolium.

CNBC rapporterar att nyheten inte kommer som någon överraskning då Trump och hans medarbetare har antytt att han kommer att lansera ett nytt socialt medium – med syftet att utmana Twitter och Facebook – under flera månader.

TRUTH Social ska släppas i en betaversion i november i år för de som får en inbjudan. Under första kvartalet nästa år väntas den bli tillgänglig för allmänheten.

Trumps företag planerar också att så småningom lansera en videotjänst med ett ”icke-woke” utbud av underhållning och nyheter.

Läs även: Trump permanent avstängd från Twitter: ”Risk för ytterligare uppvigling till våld”

Läs även: Facebook censurerar talibaner

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag