Trump nobbar återkomst till Twitter: ”Ser ingen anledning till det”

Donald Trump. Foto: Gage Skidmore
  • Måndag 21 nov 2022 2022-11-21
E-post 0

I helgen blev Donald Trump välkomnad tillbaka till Twitter efter sin tidigare avstängning och fick sitt konto återaktiverat. Men den tidigare presidenten kommer trots det inte att återvända till plattformen.

– Jag ser ingen anledning till det, säger Trump i en video från ett event för Republican Jewish Coalition på lördagen, enligt New York Post.

Vidare uppger Trump, som kandiderar i presidentvalet 2024, att hans egen sociala medier-plattform Truth Social presterar ”fenomenalt bra” och har bättre användarengagemang än Twitter.

Läs även: Avstängningen upphävd – Trump tillbaka på Twitter

Det var på fredagen amerikansk tid som Twitterägaren Elon Musk öppnade en omröstning ifall Trump skulle få sitt konto tillbaka och tillåtas återvända till plattformen.

Ja-sidan vann med en knapp majoritet varpå Musk deklarerade att ”folket har talat” och återinsatte den forne presidentens konto. Än så länge har Trump emellertid inte skrivit något på plattformen efter att ha blivit välkomnad tillbaka.

Ex-presidenten har tidigare applåderat Musks köp av Twitter.

”Jag är väldigt glad över att Twitter nu är i sunda händer och inte längre kommer att drivas av radikala vänstergalningar och dårar som verkligen hatar vårt land”, skrev han på Truth Social efter att affären hade offentliggjorts enligt New York Post.

Läs även: Fiasko för ”Trumpty Dumpty” – hånas av högermedia efter valet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag