Trump och Musk i het ordväxling: ”Bullshit artist”

Donald Trump och Elon Musk. Bild: Gage Skidmore CC BY-SA 2.0 / Public Domain
  • Onsdag 13 jul 2022 2022-07-13
E-post 45

USA I ett kampanjtal i Alaska på lördagen adresserade USA:s forne president Donald Trump Elon Musks uppmärksammade – och nu avbrutna – köp av Twitter. Trump sade till åhörarna att Musk inte kommer köpa Twitter och kallade honom för en ”bullshit artist”. Musk svarar att det är dags för Trump att hänga upp hatten.

”Jag hatar inte mannen, men det är dags för Trump att hänga upp sin hatt och segla mot solnedgången”, skriver Musk på Twitter i en kommentar till Trumps pik.

Musk skriver också att Demokraterna borde avbryta sin attack mot Trump så att inte hans enda sätt att ”överleva” är att åter söka presidentskapet.

Just nu hålls förhör i den amerikanska kongressen angående stormningen av Kapitolium den 6 januari 2021, rapporterar CNBC. Ett av målen har varit att utreda vad president Trump spelade för roll i händelserna.

I talet i Alaska sade Trump att det var dags att avsluta den amerikanska vänsterns censur och återställa yttrandefriheten i USA. Han passade dessutom på att pika Musk som han kallade för en ”bullshit artist”. Detta eftersom Musk – enligt Trump – ska ha sagt att han röstade på honom i presidentvalet, ett påstående som Musk tillbakavisar.

Tesla-ägaren har tidigare sagt att den första republikan han röstat på är Mayra Flores, ledamot av kongressen som vann ett extrainsatt val i södra Texas i juni. Han har också sagt att han lutar åt att rösta på Floridas guvernör Ron DeSantis (R) om han skulle ställa upp i presidentvalet 2024.

Läs även: Barn till Elon Musk vill byta namn och kön – vill inte ha med pappa att göra

Läs även: Twitter hotar med stämning – då svarar Musk med meme

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag