Twitter hotar med stämning – då svarar Musk med meme

Bild: Steve Jurvetson/CC BY 2.0
  • Tisdag 12 jul 2022 2022-07-12
E-post 200

USA Efter att Elon Musk meddelat att han avbryter köpet av Twitter har företagets styrelse hotat med stämning om det inte genomförs som planerat. Musk svarar på hotet med en meme.

I memen syns bilder av en skrattande Elon Musk med en text vid sidan om som beskriver händelseförloppet – sett ur Musks perspektiv.

”De sa att jag inte kunde köpa Twitter”, står det intill första bilden. Därefter står det att Twitter inte ville dela med sig av informationen om hur många botar som finns på plattformen och sedan att de nu vill tvinga honom att köpa plattformen i domstol.

”Nu måste de dela med sig av bot-informationen i domstol”, avslutas memen till en bild av Musk som håller på att garva läppen av sig.

Läs även: Elon Musk: 20 procent av alla Twitterkonton kan vara fejk

Musks köp av Twitter har varit en mediaföljetong sedan han avslöjade affärsplanerna i april.

Han har därefter meddelat att han backar ur köpet eftersom han inte litar på Twitters officiella siffror för antalet fejkkonton på plattformen, som de menar uppgår till 5 procent. Enligt Tesla-ägaren är antalet betydligt högre än så och han anklagar Twitter för att inte ge honom fullständig information om företaget.

Kritiker menar dock att pratet om fejkkonton förmodligen är en förevändning för att sänka priset eller dra sig ur köpet.

Efter att ha meddelat att han avbryter affären har Twitter hotat med att dra entreprenören och Tesla-ägaren inför rätta, varpå Musk svarat memen ovan.

Fortsättning lär följa, gissar Nyheter Idag.

Läs även: Musk avbryter jätteaffären – Twitter hotar med rättegång

Lyssna även på: Elon Musk och mogulernas makt

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag