Trump på väg att vinna valet

Donald Trump. Foto: CC Matt Johnson
  • Onsdag 9 Nov 2016 2016-11-09
E-post 269

USA Republikanernas presidentkandidat Donald Trump ser ut att ta hem presidentvalet i USA. Så ser siffrorna ut klockan 04.00 på morgonen mot onsdagen svensk tid. Framför allt har Trump en ledning i Florida, vilket är en viktig nyckelstat för att vinna valet. Allt pekar på att presidentvalet blir en riktig rysare.

Det är ännu klockan 04.00 på onsdagsmorgonen för tidigt att definitivt avgöra vem som kommer vinna presidentvalet, men sannolikheten för att Trump plockar hem det har ökat dramatiskt. I den viktiga delstaten Florida leder Trump och han ser även ut att kunna vinna i Ohio och North Carolina. Om dessa stater går till Trump har han goda chanser att vinna hela presidentvalet. Även i stater som Georgia och Virginia ser Trump ut att ha en chans att plocka hem spelet.

Och i för Trump med vänner förefaller spänningen vara olidlig, i vart fall att döma av en bild som Ivanka Trump publicerar på Twitter.

Glada miner på Flashback – Sura miner hos SVT

Tidningen New York Times publicerar en mätare som räknar ut väntat utfall av valet och vid 04.00-tiden visar den att Trump väntas vinna valet. Och på forum som Flashback, där Donald Trump ser ut att vara favoritkandidaten, är stämningen på topp.

”Fyfan vilket glädjerus! Man kommer som sagt att vara helt körd på jobbet imorgon, men fuck it! Kommer att leva på glädje och skadeglädje!” skriver användaren Rickuz på forumet Flashback.

Och lika glada som användare på Flashback forum är, lika ledsna och deppiga är tongångarna på valvakan hos SVT där förhoppningarna har varit att Hillary Clinton ska vinna. Likadant ser det även ut att vara hos TV4 enligt flera forumanvändare.

”Jag har sett begravningar med godare stämning än TV-studiorna i Sverige just nu. Haha”, skriver användaren Mich13 på Flashback.

Klockan 04.27 twittrar Carl Bildt kort men syrligt. ”Fasten seat belts”, skriver han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag