Trump stoppar invandringen till USA

Bild: Gage Skidmore/CC BY-SA 2.0
  • Tisdag 21 apr 2020 2020-04-21
E-post

USA:s president Donald Trump skriver på Twitter att han kommer underteckna en presidentorder som temporärt stoppar all invandring till USA på grund av coronaviruset.

Läs även: Seger för Trump i Högsta Domstolen – ingen asyl för migranter som passerar Mexiko

”I ljuset av attacken från den Osynliga Fienden, samt behovet av att skydda våra STORA amerikanska medborgares arbeten, kommer jag underteckna en Presidentorder för att tillfälligt stoppa all invandring till USA!” skriver Trump i tweeten, som postades sent på måndag kväll amerikansk tid.

Presidentorder

En presidentorder är ett dekret som USA:s president kan utfärda till federala myndigheter, och är ett vanligt medel för amerikanska presidenter.

Barack Obama utfärdade 272 presidentorder under sina åtta år vid makten. George W Bush utfärdade 291, Bill Clinton 364 och Ronald Reagan 381.

Flest presidentorder utfärdade Franklin D Roosvelt under sina över elva år som president, 3 522. Donald Trump har hittills utfärdat 144.

Läs även: Trumps hälsning till demokratiska politikerna: ”Åk hem”

På måndagens presskonferens om coronaviruset gav United States Army Corps of Engineers en rapport om arbetet med gränsmuren mot Mexiko, rapporterar The Guardian.

– Hundrasextiofyra miles och vi kommer ha det klart någon gång i början av nästa år. Väldigt spännande. Och man kan nästan säga en sak: den murens kvalitet, i termer av dess makt att stoppa folk som inte borde komma hit, sade Donald Trump efter presentationen.

Läs även: Tusentals migranter på väg till USA – Trumps svarar med indraget bistånd

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag