Trump till attack mot Facebook och Twitter efter avstängningar

Foto: Flickr/Gage Skidmore
  • Måndag 6 maj 2019 2019-05-06
E-post 287

USA Efter att Facebook har stängt av vad man kallar för ”farliga individer” från Facebook och Instagram får plattformen hård kritik av president Donald Trump. Presidenten anklagar Facebook och Twitter, som stängt av skådespelaren James Woods,  för att censurera amerikanska medborgare.

Den 3 maj meddelade Facebook att man stänger av flera personer, bland annat Alex Jones, Paul Joseph Watson, Louis Farrakhan och Milo Yiannopoulos från sina plattformar Facebook och Instagram.

– Vi har alltid stängt av individer eller organisationer som främjar eller deltar i våld och hat, oavsett deras ideologi, sade Facebook i ett uttalande.

Läs även: ”Hatiskt innehåll”: Facebook stoppade Nyheter Idag-omröstning om böneutrop

De flesta av de avstängda personerna räknas till den amerikanska högern, och president Trump kommenterade avstängningarna i ett inlägg på Twitter.

”Jag fortsätter bevaka censureringen av AMERIKANSKA MEDBORGARE på sociala medier. Detta är Amerikas Förenta Stater – och vi har vad som är känt som YTTRANDEFRIHET! Vi bevakar och ser, noga!!” skrev presidenten.

Trump tog också upp att den konservativa skådespelaren James Woods blivit avstängd från Twitter, och retweetade en tweet av den från Facebook och Instagram avstängda Paul Joseph Watson.

President Trump har tidigare sagt att amerikanska högskolor och universitet ska tvingas respektera yttrandefriheten för att få statliga bidrag till forskning.

Läs även: Trump kommer tvinga universitet att respektera yttrandefriheten

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag