Trump till Thunberg: ”Chill Greta, Chill!”

Foto: Skärmdump från PBS / Gage Skidmore
  • Torsdag 12 Dec 2019 2019-12-12
E-post 867

USA Donald Trump tycker att det är ”löjligt” att Greta Thunberg har blivit utnämnd till årets person av tidningen Time, och uppmanar den unga klimataktivisten att ta det lugnt. ”Chill Greta, Chill!” skriver USA:s president på Twitter.

Times ”person of the year” 2019 är den 16-åriga svenskan Greta Thunberg som har tagit världen med storm med sitt bistra budskap om klimatförändringar.

Utnämningen kommenteras på Twitter av den man som blev årets person efter att ha vunnit presidentvalet 2016, Donald Trump.

Läs även: SVT: Politiker som vill ”värna demokratin” bör lyssna på Greta Thunberg

”Så löjligt”, skriver presidenten som kommentar till en tweet där Thunberg gratuleras. Han tycker att Thunberg borde ”jobba på sitt aggressionsproblem” samt gå på bio med en kompis.

Greta Thunberg har gjort sig känd för sin ilskna retorik och alarmistiska budskap. Något hon visade prov på i FN tidigare i år där hon anklagade världsledarna för att ha ”stulit” hennes drömmar och barndom. Hon varnade även för att världen är ”i början av en massutrotning”.

Läs även: Greta Thunberg: ”Rasistiska och patriarkala system” bakom klimatförändringar

Läs även: SVT-program anmäls – gick på klimatstrejk med Greta Thunberg

Bli prenumerant

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag