Trump vände Clintons erfarenhet emot henne i den första debatten

  • Tisdag 27 sep 2016 2016-09-27
E-post 64

USA En erfaren politiker från toppskiktet eller en affärsman som lovar att omförhandla alla dåliga avtal? Det är vad kandidaterna erbjöd den amerikanska allmänheten under den första presidentvalsdebatten.

Efter en kampanj som hittills fokuserat på kandidaternas fysiska och mentala hälsa möttes demokraten Hillary Clinton och republikanen Donald Trump till sist i en första presidentvalsdebatt.

Debatten följde på många sätt det väntade mönstret: Clinton anklagade Trump för att vara trångsynt och fördomsfull, medan Trump anklagade Clinton för att sakna den nödvändiga ”uthålligheten” för att klara av presidentposten.

Clinton lutade sig på sin erfarenhet, både som tidigare first lady tillsammans med maken Bill, men också som utrikesminister åt Obama. Trump å andra sidan lovade att utnyttja sina erfarenheter som affärsman för att förhandla fram bättre villkor åt USA vad gäller handel, diplomati och allianser.

Men Clintons långa politiska erfarenhet från etablissemangets toppskikt är också en nackdel. En stor del av den amerikanska allmänheten är missnöjda med landets utveckling, en utveckling Clinton på olika sätt bidragit till.

– Du har gjort det här i 30 år. Varför kommer du med de här lösningarna först nu? frågade Trump bland annat.

Trump passade också på att anklaga henne för de frihandelsavtal som underminerat amerikansk industri, medan Clinton å sin sida ifrågasatte Trumps lojalitet till USA:s allierade.

När det gäller diskussionen om Hillary Clintons hälsa visade hon under debatten inga större tecken på att vara allvarligt sjuk.

Vem tycker du vann debatten?
926 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag