Tucker Carlson bryter tystnaden: ”De är rädda”

Bild: Faksimil Twitter
  • Torsdag 27 apr 2023 2023-04-27
E-post 0

I en film som laddades upp på Twitter på onsdag kväll bröt den nyligen sparkade Fox News-stjärnan Tucker Carlson tystnaden, dock utan att specifikt kommentera varför han tvingats lämna Fox News.

– De är rädda. De har gett upp övertalning och förfaller till tvång. Men det kommer inte att fungera, säger Carlson bland annat.

På onsdag kväll bröt den nyligen sparkade Fox News-stjärnan Tucker Carlson tystnaden med en film som laddades upp på Twitter.

I den drygt två minuter långa filmen inleder Carlson med att säga att ” en av de första saker du inser när du kliver utanför oväsendet för ett par dagar är hur många genuint trevliga människor det finns”. Sedan övergår han till att diskutera debattklimatet.

– Nästa sak du märker när du tar lite ledigt är hur otroligt korkad de flesta debatter du ser på tv är. De är fullständigt irrelevanta. De betyder ingenting. Om fem år kommer vi inte ens minnas att vi hört dem. Lite på mig, som någon som har deltagit, säger Carlson och fortsätter:

– Men på samma gång, och det här är det otroliga, de otvivelaktigt stora frågorna, de som kommer forma vår framtid, får praktiskt taget ingen diskussion alls. Krig, medborgerliga friheter, vetenskapens utveckling, demografiska förändringar, storföretagens makt, naturresurser.

– När hörde du senast en riktig debatt om något av dessa ämnen? Det är länge sedan. Debatter om det är inte tillåtna i amerikansk media. Båda politiska partier, och deras donatorer, har kommit överens om vad som gynnar dem. Och de samarbetar aktivt för att stänga ned alla konversationer om det.

– Plötsligt ser USA väldigt mycket ut som en enparti-stat. Det är en deprimerande sak att inse. Men det är inte permanent. Våra nuvarande ortodoxier kommer inte hålla. De är hjärndöda. Ingen tror egentligen på dem. Knappt någons liv förbättras av dem. Den här tiden är för inneboende löjlig för att fortsätta. Så det kommer den inte göra.

– De som bestämmer vet detta, det är därför de är hysteriska och aggressiva. De är rädda. De har gett upp övertalning och förfaller till tvång. Men det kommer inte att fungera. När ärliga personer säger sanningen, lugnt och utan att skämmas, får de makt. Samtidigt kommer lögnarna, som försökt tysta dem, krympa och bli svagare.

– Det är universums järnlag: sanningen vinner. Var kan du fortfarande hitta amerikaner som talar sanning? Det finns inte många platser kvar, men det finns några, och det räcker. Så länge du kan höra orden, finns det hopp. Vi ses snart, avslutar Carlson.

På torsdagen morgon hade filmen 29 miljoner visningar på Twitter. Fox News har ännu inte kommenterat varför kanalen brutit med Carlson.

Läs även: Uppgift: Här är talet som fick Tucker Carlson sparkad

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag