Tung socialdemokrat – ”In med Åkesson i förhandlingsrummet”

Stefan Löfven och Jimmie Åkesson. Bilden är ett montage - Foto: Björn Bergman
  • Torsdag 9 okt 2014 2014-10-09
E-post 793

NORRKÖPING Den före detta socialdemokratiske riksdagspolitikern och ledarskribenten Widar Andersson uppmanar till förhandlingar med Sverigedemokraterna. – Stefan Löfven får släppa den ängsligt och politiskt korrekta beröringsskräcken. In med Åkesson i förhandlingsrummet, skriver han i en ledare på folkbladet.

Socialdemokraten Widar Andersson satt i riksdagen mellan 1991 och 1998. Idag arbetar han som ansvarig utgivare, VD och chefredaktör för tidningen Folkbladet i Östergötland. Han har även varit ersättare i den socialdemokratiska gruppen i EuropaparlamentetI en ledare på tidningen publicerar Andersson en text där han uppmanar Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven att bjuda in Sverigedemokraterna till förhandlingar. Han är även kritisk till Löfvens linje gentemot Sverigedemokraterna.

– Stefan Löfvens blinda fläck är SD. Eller mer rättvisande uttryckt: Löfven har ärvt ett alltmer hopplöst förhållningssätt till SD, skriver Andersson i ledaren.

Känslig fråga inom Socialdemokraterna

Det har länge varit en känslig fråga inom socialdemokratin vad som gäller för Sverigedemokraterna. Den förre partiledaren Mona Sahlin uttryckte stor aversion gentemot Jimmie Åkessons parti och har i ett tal förklarat att ”Vi socialdemokrater kommer aldrig, aldrig någonsin, aldrig någonstans, aldrig någon gång att göra oss beroende av Sverigedemokraterna. Aldrig!”. Men Widar Andersson ger uttryck för en helt annan linje än Sahlin.

– Stefan Löfven får släppa den ängsligt och politiskt korrekta beröringsskräcken. In med Åkesson i förhandlingsrummet, skriver Widar Andersson i slutet av ledaren.

Att Widar Anderssons utspel väcker reaktioner kan man se på twitter. Aftonbladets ledarskribent Daniel Swedin uppmärksammar Anderssons ledare i en tweet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag