Tunnelbanehaveri hos SL – Här tvingas de gå till fots i tunneln

På Twitter laddas det upp bilder som visar hur folk tvingas gå på spåren.
  • Fredag 11 Dec 2015 2015-12-11
E-post 39

STOCKHOLM På fredagmorgonen havererade ett tunnelbanetåg på röda linjen mellan T-centralen och Östermalm. – Det är fullständig kalabalik. Det var panik där inne, barn och äldre människor fick klättra ur tågen på stegar, säger resenären Pernilla Wickberg, 28, till Aftonbladet.

Det råder kaos i kollektivtrafiken efter att ett tunnelbanetåg havererat på röda linjen mellan T-centralen och Östermalm. Efter att tåget varit stilla i två timmar tvingades resenärerna evakuera vagnarna och gå till fots till närmaste tunnelbanestation.

– Det är fullständig kalabalik. Det var panik där inne, barn och äldre människor fick klättra ur tågen på stegar, säger resenären Pernilla Wickberg, 28, till Aftonbladet.

Wickberg förklarar för Aftonbladet att haveriet ska bero på ett elfel. Människor som satt fast i tunnelbanan fick klättra ut på stegar, berättar hon.

SL uppmanar resenärer att använda andra färdmedel

På Stockholms Lokaltrafiks hemsida uppmanas resenärer att använda andra färdmedel än tunnelbana. Det går att åka mellan Östermalm och Zinkensdamm, men det går sakta.

”Reducerad trafik mellan Östermalmstorg och Zinkensdamm i båda riktningarna på grund av vagnfel. Ett tåg kör mellan Östermalmstorg och Zinkensdamm med reducerad hastighet via spår nr 1”, skriver SL på sin hemsida.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag