Tunnelbanestation fick stängas av på grund av stenkastning

Poliser som arbetar. Bilden är taget vid ett annat tillfälle. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Lördag 3 okt 2015 2015-10-03
E-post 827

STOCKHOLM Mellan 22 och 00-tiden på fredagkvällen stannade inga tunnelbanetåg på stationen i Fittja med anledning av stenkastning mot kollektivtrafik. – Det har kastats sten mot bussar, mot tunnelbanan och mot personal från Lugna gatan, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen till Nyheter Idag.

Sent på fredagkvällen kunde inte resenärer med kollektivtrafiken använda stationen i Fittja mellan 22-tiden och midnatt. Inga tåg stannade på stationen efter att oroligheter bröt ut och stenar kastades mot kollektivtrafiken.

– Det har kastats sten mot bussar, mot tunnelbanan och mot personal från Lugna gatan. Men de backade ur när det kastades mot dem också, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen till Nyheter Idag.

Det ska inte ha rört sig om någon större grupp ungdomar berättar Olsson.

– Det var inget gemensamt eller så, det var mer enskilda spridda händelser. Jag har ingen uppfattning om hur många det var.

Vet vi varför de började kasta sten?

– Nej, det är ingenting som har kommit till vår kännedom på ledningscentralen. Det har ju varit tidigare händelser också, men jag vet inte, säger Olsson.

Ingen ska ha blivit gripen för stenkastningen mot kollektivtrafiken.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag