Turk med dubbelt medborgarskap åtalad för skjutning mot pizzeria i Uppsala

Foto: Polisen
  • Onsdag 6 jun 2018 2018-06-06
E-post 270

UPPSALA En 19-årig man med svenskt och turkiskt medborgarskap åtalas för försök till mord och grovt narkotikabrott. Den 12 januari 2018 ska 19-åringen skjutit mot en pizzeria i Uppsala och skadat två personer.

Den 12 januari 2018 avlossade en 19-årig man flera skott mot pizzeria Capri på Flogstavägen i Uppsala. Skotten sköts mot två sittande gäster på restaurangen i syfte att döda dem.

En av de sittande gästerna träffades i bröstkorgens högra sida och fick skador i lunga, lever, njure och tjocktarm. Den andra gästen träffades i höger lår och höger flank.

19-åringen ska även haft 98,8 gram cannabis och 440 gram kokain på sig under tiden och åtalas därför för grovt narkotikabrott. Polisen har även lyckats säkra 19-åringens DNA på skjutvapnet. 19-åringen uppger själv att han inte äger pistolen som användes.

Övervakningsfilm har även hittats som visar att 19-åringen befann sig på restaurangen samma dag. Filmen visar också att 19-åringen lämnade pizzerian kort innan skottlossningen påbörjades.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag