Turk ville inte utvisas – smetade in sig i tandkräm och satte eld på asylboende

Foto: Polisen
  • Fredag 10 aug 2018 2018-08-10
E-post 2168

UPPSALA En turkisk man smetade in sig med tandkräm och satte eld på sitt rum och en minibuss för att inte bli utvisad. Mannen, som har en bakgrund av psykisk ohälsa, uppger i förhör att han trodde tandkrämen skyddade mot eld. 

En asylsökande man från Turkiet misstänks för mordbrand på sitt flyktingboende i Uppsala den 26 juli. Mannen misstänks ha satt eld på sitt rum och på en av boendets minibussar, som stod på parkeringen utanför förläggningen.

– Jag fick plötsligt den här tanken när jag låg i sängen, som en blixt från himlen att jag skulle elda, förklarar mannen i förhör. Han fortsätter:

– Jag tog tandkräm på mig för jag vet att det kan skydda mot eld. Jag hade tappat kontrollen helt men jag vet att jag tänkte att det bor ändå inga kvinnor och barn här.

 

Mannen smorde in sig med tandkräm för att skydda sig mot elden. Foto: Polisen

 

Förläggningen i Uppsala är avsedd för asylsökare som fått avslag och väntar på att utvisas. Mannen hade en bakgrund av hotfullt beteende innan han kom till boendet och hade enligt uppgift till polisen varit under psykiatrisk vård i Stockholm.

Bli PLUS-medlem och läs om hur mannen förklarade sitt agerande till polis.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag