Turkiet blockerar Facebooksidor som kan kränka islam

Facebook är inte för alla. Montage: Nyheter Idag
  • Onsdag 28 jan 2015 2015-01-28
E-post 220

TURKIET EU-kandidaten Turkiet sätter hårt mot hårt och försöker nu blockera Facebooksidor som kan tänkas kränka profeten Muhammed. Åtlyds inte kravet kan hela Facebook komma att blockeras av Turkiet, erfar nyhetsbyrån Anadolu Agency.

Bara veckor efter att den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan deltog i den stora yttrandefrihetsmanifestationen i Paris, i kölvattnet av Parismassakern, har nu en turkisk domstol beordrat Facebook att blockera alla sidor som tillhandahåller material som kan anses förolämpa profeten Muhammed.

Den turkiska nyhetsbyrån Anadolu Agency rapporterar att hela Facebook kommer att blockeras i Turkiet om inte den första ordern följs.

Blockerade Twitter

Det är dock inte första gången som turkiska myndigheter försöker förbjuda något de inte tycker om. Under sin tid som premiärminister blockerade Erdogan tillgången till Twitter. Den gången fick Turkiets starke man dock backa, efter att landets konstitutionsdomstol beslutat att agerandet bröt mot Turkiets yttrandefrihetslagar.

Tidigare i januari beordrade även en turkisk domstol landets telekommunikationsmyndighet att blockera tillgången till nyhetssidor som valt att återpublicera omslaget till det Charlie Hebdo-magasin som publicerades kort efter terrorattentaten i Paris.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag