Turkiet utfärdar arresteringsorder mot Paludan

  • Fredag 21 jul 2023 2023-07-21
E-post 0

Turkiet har utfärdat en arresteringsorder mot Rasmus Paludan på grund av att han i januari i år brände en koran utanför den turkiska ambassaden, rapporterar den turkiska nyhetsbyrån Anatolia.

Efter händelsen inledde Ankaras chefsåklagare en utredning mot Paludan, som misstänks för att ”offentligt förolämpa de religiösa värderingarna”. Beslutet om att utfärda arresteringsordern har fattats av en domstol i Ankara.

Paludan säger till Expressen att han ”skrattar” åt arresteringsordern, då han inte har några planer på att resa till Turkiet.

– Jag har inga planer på att komma till Turkiet. Det hade jag inte innan heller kan jag säga, säger Paludan, som tillägger att om han ändå rest till Turiket så skulle han följa turkisk lag när han är på plats i landet.

– Då kommer jag att följa lagen som gäller i Turkiet. Om man är i Danmark och Sverige då följer jag lagen som gäller där. Det är så det funkar. Jag behöver inte följa turkisk lag i Sverige.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag