TV4 mörkade sexbrott på jobbet: Påstås ha köpt utsatta kvinnans tystnad

Foto: Frankie Fouganthin / Wikimedia Commons
  • Torsdag 19 okt 2017 2017-10-19
E-post 2290

STOCKHOLM En kvinna som utsattes för sexbrott av en känd TV4-profil erbjöds betalning från TV-kanalen för att hålla tyst. Det berättar kvinnan för Aftonbladet. ”Han tog hela sin hand innanför mina bikinitrosor och stoppade upp den mellan mina ben”, berättar hon för tidningen.

FAKTA: Så arbetar Nyheter Idag

Nyheter Idag väljer att inte peka ut den omtalade Aftonbladetmannen eller TV4-profilen med namn. Hittills är bedömningen att anklagelserna är så pass grova att publicitetsskadan är oförsvarlig vid en namnpublicering. Den handling TV4-profilen anklagas för är brottslig och ska i första hand hanteras av rättsväsendet.

Bedömningen om namnpublicering kan komma att ändras i framtiden om nya uppgifter framkommer. Nyheter Idag är anslutet till det pressetiska systemet, du kan läsa mer om det här.

Kvinnan arbetade som assistent vid en TV4-produktion och var med på en jobbfest där hon och flera kollegor satt i en badtunna. Bredvid henne satt en mycket känd TV4-profil som nu pekas ut av flera kvinnor för sexuellt ofredande. Hon har talat med Aftonbladet om vad som hände i badtunnan.

– Han tog hela sin hand innanför mini bikinitrosor och stoppade upp den mellan mina ben, berättar kvinnan för tidningen.

– Jag blev ju jättechockad. Jag försökte röra mig åt sidan men han höll kvar sin hand, tog ett hårdare tag och gick upp, fortsätter hon.

”Jag fick högre lön för att vara tyst”

Efter händelsen har produktionsbolaget Meter agerat för att tysta ner händelsen. Kvinnan berättar för Aftonbladet att produktionsbolaget erbjöd högre lön och att hon fick några tusenlappar för att vara tyst. Hon mådde även mycket dåligt över det som hade hänt.

Förra VD:n Anna Rydin förnekar för Aftonbladet att kvinnan har erbjudits högre lön för att vara tyst. Däremot medger hon att hon hanterade en situation med sexuella trakasserier.

Nyheter Idag har sökt Anna Rydin för en kommentar, utan resultat.

Läs också: Så stoppade TV4 reportaget om sexbrottslingarnas etnicitet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag