Två allvarligt skadade efter att ha körts på av polisbil på övergångsställe i Landskrona

Foto: Google Maps
  • Onsdag 6 jan 2016 2016-01-06
E-post

LANDSKRONA Två personer, en man och en kvinna, skadades under onsdagskvällen allvarligt sedan de blivit påkörda av en polisbil på ett övergångsställe i Landskrona. Än så länge är det oklart hur pass svårt skadade de blivit. – Vi håller på att följa upp det just nu, säger polisens presstalesman till Nyheter Idag.

Påkörningen inträffade vid tjugo i sju på kvällen på Hälsingborgsvägen i Landskrona. En polisbil på väg till ett dödsfall körde på mannen och kvinnan när de var på väg över vägen på ett övergångsställe.

Båda två fördes till sjukhus för vård, men det är än så länge oklart hur pass svårt skadade de blev.

– Vi håller på att följa upp det just nu, säger polisens presstalesman Calle Persson till Nyheter Idag.

– Vi har personal på sjukhuset för att fånga upp det med ID och hur det gått för dem, fortsätter han.

Än så länge är det oklart hur olyckan kunde inträffa, om polisbilen höll hög hastighet vid olyckstillfället och om den hade blåljus och sirener påslagna eller inte.

– Hastighet och sådant, hur det har gått till, återstår att utreda. Polisbilen är bärgad därifrån om utredarna vill göra någon teknisk undersökning av den så småningom, säger Persson.

Ett vittne berättar för Expressen att det ”såg riktigt illa ut”, tidningen skriver även att det tog uppemot tjugo minuter innan ambulanspersonal var på plats.

De skadade vårdas nu på Skånes universitetssjukhus i Lund och olyckan ska utredas av polisen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag