Två anhållna för att tvingat andra att tigga

Tiggare i gamla stan, Stockholm. Foto: Albin Lindstedt/Nyheter Idag
  • Torsdag 22 maj 2014 2014-05-22
E-post 0

HALLAND Åklagare har beslutat anhålla en man och en kvinna efter att polisen startat en förundersökning om människohandel, berättar polismyndigheten i ett pressmeddelande idag.

Det var efter en anmälan till polisen som en förundersökning startades om misstänkt människohandel. Nu har Åklagare beslutat att anhålla en man och en kvinna i samband med brottet.

Enligt pressmeddelandet är målsäganden personer från Balkan som tvingats att tigga i Halmstad och andra platser. Detta tiggeri misstänks ha organiserats genom någon form av tvång, berättar polisen i sitt pressmeddelande.

Aktuell fråga i Europaparlamentsvalet

Frågan är aktuell även inför valet till Europaparlamentet. I Stockholms tunnelbanor affischerar Sverigedemokraterna emot vad de kallar organiserat tiggeri, vilket i det här fallet rubriceras som människohandel. Att Sverigedemokraterna vill komma tillrätta med den här problematiken har mött starka protester och flera affischer har blivit vandaliserade under valrörelsen.

Vice chefsåklagare Thomas Ahlstrand vid internationella åklagarkammaren leder förundersökningen. Åklagaren kan under torsdagen inte besvara några frågor om ärendet på grund av att utredningen är inne i ett känsligt skede, uppger polisen i sitt pressmeddelande.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag