Två döda i Hallonbergen: Polisen tvingades skjuta – Flera gripna i massiv insats

  • Tisdag 7 mar 2017 2017-03-07
E-post 635

STOCKHOLM Två personer är avlidna i samband med en polisinsats i Hallonbergen i norra Stockholm. Polisen tvingades avlossa skott för att avbryta pågående brott, rapporterar myndigheten på sin hemsida. Fyra personer har gripits av polis och rubriceringen är mord.

En omfattande polisinsats pågår under tisdagsmorgonen i Hallonbergen i norra Stockholm. Vid niotiden på morgonen tvingades polis avlossa skott för att avbryta pågående brott vid Lötsjövägen i centrala Hallonbergen, i närheten av en tunnelbanestation och en förskola. Inledningsvis påträffades två personer som var allvarligt skadade, varav en som var inomhus kunde konstateras vara avliden.

Den andre personen, som påträffades utomhus, fördes till sjukhus. Klockan 11.04 meddelar polisen på sin hemsida att även den person som förts till sjukhus har avlidit.

– Det är samma händelse som vi fått in samtal om våldsbrott i Hallonbergen där det anträffas två personer skadade, en inomhus och en utomhus. Det här utreds som mord i två fall, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisens ledningscentral till Nyheter Idag.

Har det använts skjutvapen av någon annan än polis?

– Jag har ingen uppgift om detaljer om hur det här har skett. Nu är vi på plats och samlar in information och tekniker söker och säkrar spår i Hallonbergen.

Fyra personer är gripna och utreds som misstänkta för mord i två fall. Tidningen Aftonbladet rapporterar att de avlidna ska vara en man och en kvinna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag