Två döda och en saknad i attack mot svensk biståndsorganisation i Kabul

  • Måndag 22 maj 2017 2017-05-22
E-post 0

AFGHANISTAN En kvinnlig hjälparbetare från Tyskland och en afghansk vakt dödades under en väpnad attack mot ett svenskägt gästhus i Kabul i lördags kväll lokal tid. En kvinna från Finland kidnappades i attacken. Gästhuset ägs och drivs av Operation Mercy, en svensk välgörenhetsorganisation verksam i fattiga länder i tredje världen.

Den svenska välgörenhetsorganisationen Operation Mercy meddelade på söndagen via ett pressmeddelande att deras gästhus i Afghanistans huvudstad Kabul utsatts för en väpnad attack under lördagskvällen. En tysk hjälparbetare och en afghansk vakt dödades och ytterligare en hjälparbetare från Finland saknas.

Afghanistans inrikesministerie bekräftade händelsen under söndagen. I ett meddelande på Twitter skriver Najib Danish, talesperson för ministeriet, ”En finsk kvinna kidnappades i polisdistrikt (tre) i går kväll kl 23.30. En tysk kvinna och en afghansk vakt dödades”.

Operation Mercy är en svensk välgörenhetsorganisation med säte i Örebro. På hemsidan skriver de att de har projekt i centralasien, mellanöstern och norra Afrika där man ”servar fattiga och marginaliserade genom samhällsutveckling och bistånd.” Huvudområden är stärkandet av kvinnors rättigheter, hälsa, barn i riskområden samt krisrespons.

Ingen organisation har ännu officiellt tagit på sig ansvaret för attacken.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag