Två elever knivhuggna på Engelska skolan: ”Det är mycket ”walla-walla”-ungar som stökar”

Foto: Google/Nyheter Idag
  • Torsdag 10 jan 2019 2019-01-10
E-post 872

TYRESÖ Två elever i 15-årsåldern höggs med kniv av en annan elev på Engelska skolan i Tyresö på onsdagen strax innan lunch, något som Aftonbladet var först att berätta om. Nu sätter skolan in väktare resten av veckan. – Det var tidigare en lugn skola, med bra disciplin, väldigt akademisk. Men nu har det kommit väldigt mycket nya elever. Det är mycket ”walla-walla”-ungar som stökar, säger en källa.

Läs även: Helvetet i Norrland

En 15-årig elev med invandrarbakgrund greps av polis på onsdagen på Engelska skolan i Tyresö misstänkt för att ha huggit två andra elever med kniv. Händelsen utreds som försök till mord.

Nyheter Idag har talat med flera källor om händelsen. En uppgiftslämnare berättar att eleven suttit utanför klassrummen och tjafsat med en annan jämnårig kille som han tidigare varit kompis med. De hade tidigare bråkat under julledigheten, ”det har varit riktigt infekterat”, säger personen till Nyheter Idag.

Bråket handlar om att den ene killen dejtat den andres lillasyster. Något som fick det att rinna över hos den misstänkte knivkillen.

Bli PLUS-medlem och läs hela artikeln!

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag