Två ihjälskjutna i Göteborg – Polisen har utlyst ”särskild händelse”

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 31 okt 2016 2016-10-31
E-post 623

GÖTEBORG Polisen bekräftar att två män har skjutits ihjäl i Frölunda i Göteborg på måndagskvällen när Nyheter Idag når Stefan Gustavsson vid Göteborgspolisen. – Vi kan bekräfta att båda de skottskadade är avlidna, säger han och bekräftar att det är två män.

Polisen i Göteborg bekräftar för Nyheter Idag att två män skjutits ihjäl i Frölunda på måndagskvällen. Inledande uppgifter till Göteborgsposten gör gällande att männen var skottskadade, men nu bekräftar alltså polisen att båda personer avlidit till följd av sina skador.

Polisen säger sig känna till identiteten på de avlidna, men är tystlåtna i nuläget.

– Ja, men vi går inte ut med någonting. Två män, är allt som polisen bekräftar.

Göteborgsposten skriver att polisen gått upp i ”så kallat krisläge”?

– Det är fel. Det är inget krisläge. Vi har en särskild händelse och det är en total missuppfattning. En särskild händelse innebär inte alls ett krisläge, utan det är att vi går upp i dimensionering och kan använda all vår personal. Det är en annan sak.

Men uppgifterna att ni kan disponera polismän från hela regionen stämmer?

– Det är riktigt.

Hur mycket resurser har ni som jobbar med detta nu?

– Ganska mycket just för tillfället, jag har inte exakt några uppgifter men det är ganska många.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en eller flera misstänkta gärningsmän lämnat platsen på moped. Tidningen rapporterar att skjutningen har hänt i tvättstuga. Polisen berättar även för tidningen att tekniker ska göra sin undersökning på platsen som just nu är avspärrad.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag