Två ihjälskjutna i pub-massaker i Sandviken

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 22 sep 2023 2023-09-22
E-post

Fyra personer skottskadades under en skottlossning på en pub i Sandviken på torsdag kväll. På fredag morgon meddelade polisen att två av de skjutna har avlidit av sina skador. En person tros ha varit måltavla för attacken.

– Men de tre andra misstänker vi bara befunnit sig på den här platsen, säger Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson, till Gefle Dagblad.

Ingen person har ännu gripits som misstänkt för skottlossningen, men enligt uppgifter till GD ska en person mellan 25 och 30 år vara efterlyst i samband med händelsen. Det är oklart varför personen är efterlyst.

Polisen utreder om skottlossningen kan kopplas till den pågående gängkonflikten inom Rawa Majids kriminella nätverk ”Foxtrot”, med skottlossningar, bombdåd och mord i bland annat Uppsala och Stockholm den senaste tiden.

– Vi vet inte det i nuläget men jobbar för att se om det finns kopplingar till pågående händelser runtom i landet, och tidigare händelser som skett i Sandviken. Men det är för tidigt att säga, säger Magnus Jansson Klarin till GD.

Vittnen uppger att de sett en fyrhjuling köra från platsen, och att de hörde skottliknande ljud.

– Vi hörde fler än sex och färre än tio smällar. De håller på och bygger här så vi trodde det var ljud från vägarbetet. Sen förstod vi att det var skott på grund av mängden polisbilar, säger en boende i området till Expressen.

Läs även: Nytt dödsoffer efter Farstamassakern

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag