Två ihjälskjutna – Massivt polispådrag i norra Stockholm

En övergiven bil stod innanför avspärrningarna. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 9 mar 2017 2017-03-09
E-post 119

STOCKHOLM Två personer blev på onsdagskvällen skjutna i huvudet när de satt i en bil, enligt källor till Aftonbladet. Tidningen berättar även att enligt källor ska två gärningsmän ska ha lämnat platsen springandes och sedan fortsatt i en silvrig bil. De skjutna transporterades till sjukhus av polis och avled senare av sina skador, rapporterar polisen på sin hemsida. – De är väldigt allvarligt skadade, säger Stockholmspolisens presstalesperson Carina Skagerlind vid 01:00-tiden natten till torsdagen till Nyheter Idag.

Klockan 22.06 fick polisen larm om att två personer skadats i en skottlossning i Kista i norra Stockholm. När polis anländer påträffas två män som blivit skjutna i huvudet, rapporterar Aftonbladet. Männen transporteras av polis till sjukhus och en omfattande polisinsats sätts in i området.

– De är väldigt allvarligt skadade, säger Stockholmspolisens presstalesperson Carina Skagerlind till Nyheter Idag.

När Nyheter Idag anländer till Kista har polisen spärrat av en gata vid ett villaområde. Innanför avspärrningarna står en bil med bägge framdörrar öppna. På framdörren vid förarplats syns tydligt att sidorutan är skadad och bilens framlyktor är fortfarande påslagna. Flera polispatruller är på platsen och myndigheten har inlett en särskild händelse för att kunna frigöra de resurser som krävs.

– Vi jobbar brett i nuläget, pratar med vittnen, knackar dörr, spårsäkrar och har tekniker på platsen. Det är en mängd åtgärder som vi jobbar med just nu, säger Skagerlind.

Källor till Aftonbladet berättar att två män ska ha sprungit från platsen efter skjutningen. De två männen har sedan kört iväg i en silvrig bil som sedan ska ha krockat i flykten. Trots det massiva polispådraget, där även en polishelikopter ingick, hade inga misstänkta gärningsman påträffats vid 01-tiden natten mot torsdagen.

– Vad jag känner till är ingen frihetsberövad i nuläget.

Händelsen rubriceras som försök till mord.

Uppdatering 04:15: Under natten meddelar polisen att de två skjutna är avlidna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag