Två knivhuggna på Södermalm – Minst en är allvarligt skadad

  • Torsdag 18 jan 2018 2018-01-18
E-post 871

STOCKHOLM Två personer har knivskadats allvarligt på Södermalm i centrala Stockholm på torsdagskvällen. När polisen anländer till platsen inleds arbete med livräddande åtgärder och att eftersöka en eller flera gärningspersoner. En person är gripen och ett stort polispådrag arbetar på platsen.

Klockan 19.00 larmas polis av flera inringare till Medborgplatsen. Där har två personer knivskadats, varav minst en allvarligt. Polisen inleder omgående livräddande insatser på plats och sedan förs bägge två med ambulans till sjukhus. Nyheter Idag har talat med Stockholmspolisens presstalesperson Anna Westberg och hon bekräftar att en av personerna är skadad i området runt halsen.

– Den ena personen ska ha blivit skadad i den regionen, det är korrekt, säger hon till Nyheter Idag.

– När man kommer till en brottsplats är det fokus på att rädda liv initialt och sedan gripa gärningsmännen.

Den andre personen som förts till sjukhus beskrivs som inte fullt lika skadad. Westberg har inga närmare uppgifter att delge om den individen. Bilder från platsen visar att polisen arbetar med ett stort pådrag runt Medborgarplatsen, där knivskärning ska ha ägt rum.

– Det är lite gott och blandat skulle jag säga. Vi har ganska mycket personal, vi har även hundpatrull och lite annat. Tekniker kommer åka till platsen och göra en teknisk undersökning också nu här under kvällen.

En person rapporteras vara gripen och ett antal är medtagna till förhör, enligt en uppdatering på polisens hemsida klockan 20.15. Polisen bekräftar även att de två skadade personerna är män. Händelsen rubriceras som försök till mord samt grov misshandel, men Westberg säger att de rubriceringarna kan komma att ändras.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag