Två kvinnor utsatta för våldtäktsförsök i Stockholm inatt

Foto & grafik: Nyheter Idag
  • Lördag 4 nov 2017 2017-11-04
E-post 803

STOCKHOLM Två män hoppade på en kvinna vid Humlegården i centrala Stockholm inatt. Männen drar i henne och försöker stoppa ner händerna innanför hennes trosor. I Årsta i södra Stockholm blev en kvinna nerdragen i några buskar av okänd gärningsman. Händelserna rubriceras som försök till våldtäkt.

Klockan 04.12 larmas polis till Humlegården vid Stureplan i centrala Stockholm. Ungefär en kvart tidigare har en kvinna blivit utsatt för ett våldtäktsförsök. Två män har dragit i henne och försökt stoppa när händerna innanför hennes trosor. Det berättar polisen på sin hemsida. Nyheter Idag har talat med Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisens regionledningscentral och han säger att uppgifterna är knapphändiga.

– Det var väldigt bristfälligt i händelserapporten. Vi spanade i området och kontrollerade ett par personer, men de avfördes. Det finns inget som tyder på att de har något med det att göra, säger han.

En liknande händelse inträffade även i Årsta i södra Stockholm inatt. Där blev en kvinna indragen i ett buskage av okänd gärningsman. Men efter att kvinnan gjorde kraftigt motstånd lyckades hon fly platsen.

– Hon har väl sett om möjligt ännu mindre, som jag uppfattar det. Hon blev nerdragen i några buskar, gjorde motstånd, och den här förövaren sprang från platsen.

Bägge händelserna utreds som försök till våldtäkt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag