Två skadade i macheteattack i Göteborg

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 17 jun 2021 2021-06-17
E-post 286

GÖTEBORG Två män har förts till sjukhus efter att ha blivit attackerade av två andra män beväpnade med en större kniv eller machete på Blidvädersgatan i Göteborg.

Händelsen skedde vid ettiden på natten till torsdagen. Ett sällskap på fyra personer attackerades av två män beväpnade med en macheteliknande kniv och eventuellt en batong.

Två av männen i sällskapet, 40–45 år gamla, skadades medan övriga två klarade sig utan skador.

– Den ene fick skador på armen och handen och fördes till Mölndals sjukhus. Den andre fick lite allvarligare skador. Han fick hugg i ryggen och överarmen, så han fick åka med till Sahlgrenska sjukhuset, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

– Ingen av dem har några livshotande skador men – en ganska ful misshandel.

De skadade männen uppger att attacken var oprovocerad och gärningsmännen okända. Polisen har ingen misstänkt och brottet rubriceras som grov misshandel.

Tror ni att det kan handla om någon typ av gänguppgörelse?

– Svårt att säga. Det är inte det här vanliga klientelet som brukar vara i gängkonflikterna i alla fall. Det här är mer åt missbrukarhållet, svenska missbrukare, så det kan vara något helt annat, säger Peter Adlersson.

– Det var en skottlossning i går kväll på samma ställe ungefär och det ser vi inget samband med.

Läs även: Stal tusentals liter diesel med specialmodifierad tjuvlastbil

Läs även: Bilskojare fick åklagarhjälp att ge sig på missnöjda kunder

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag