Två skjutna i skottdrama i Uppsala

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 4 Nov 2017 2017-11-04
E-post 341

UPPSALA Två män sköts under kvällen i ett skottdrama i Gottsunda i Uppsala. Det skriver polisen på sin hemsida.

Larmet kommer in till polisen kvart i nio på kvällen. Enligt Uppsalapolisens RLC-befäl Johan Lindén inträffade skottlossningen utomhus.

– Den ena påträffades av polisen på en plats och fördes med ambulans till sjukhus. Den andra tog sig för egen maskin in till akuten, berättar han för Nyheter Idag.

Det är oklart hur pass skadade de båda männen är, vilka de är eller vad för vapen som använts vid skjutningen. Polisen har inte lyckats förhöra någon av dem och det är inte känt om de är vid medvetande eller ej.

En större polisinsats befinner sig just nu i Gottsunda och polisen förhör vittnen på platsen.

– Det har varit rörigt, men vi håller på att jobba där ute. Alla som är på platsen kontrolleras, berättar Lindén.

Under fredagseftermiddagen inträffade en skottlossning på Klarbärsgatan i stadsdelen Slavsta. Polisen utreder nu om det finns kopplingar mellan den och kvällens skjutning.

– Det går väl inte att utesluta, men vi har inte den arbetshypotesen just nu. Sedan får vi väl se om de vävs ihop så småningom, säger Johan Lindén.

Gottsunda räknas sedan i somras som ett så kallt särskilt utsatt område där majoriteten av de boende är invandrare. Kriterierna för att ett område ska klassificeras som särskilt utsatt är, bland annat, att rättssamhället fungerar dåligt och att det finns parallella samhällsstrukturer och våldsbejakande religiös extremism.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag