Två skjutna – Mordförsök i villaidyllen kan ha koppling till tidigare skjutning

  • Torsdag 16 feb 2017 2017-02-16
E-post 240

UPPLANDS VÄSBY Två personer skottskadades i en nybyggd villaidyll i Upplands Väsby på torsdagskvällen. En av personerna, som själv blev skjuten i ryggen, har kört den andre personen som blev skjuten i huvudet, till sjukhus. – Jag hörde fem skott, säger en boende i området till Nyheter Idag.

Klockan 21.03 på onsdagskvällen får polisen larm om en skottlossning i villaidyllen Fresta i Upplands Väsby. I samband med skottlossningen ska flera fordon ha lämnat platsen, rapporterar polisen på sin hemsida. Uppgifter som Aftonbladet tagit del av gör gällande att två män blivit skjutna, en av dem blev skjuten i huvudet och den andre mannen träffades i ryggen.

Den man som blev skjuten i ryggen har kört den andra mannen till sjukhus. Vid 21.20-tiden stoppar polisen ett fordon vid Norrtull i Stockholm. Det visar sig då vara den person som blivit skjuten i ryggen som körde det fordonet. Även den personen har förts till sjukhus.

Skottlossningen inträffade i en nybyggd villaidyll i Fresta, strax öster om Upplands Väsby tätort. När Nyheter Idag anländer till platsen är ett område runt ett hus avspärrat och flera poliser arbetar på platsen. En boende berättar för Nyheter Idag att de hörde skottlossningen.

– Jag hörde fem skott, säger hon.

Kan ha samband med tidigare skjutning

I tisdags inträffade en skottlossning i Vallentuna där den 25-åring sköts flera gånger och blev träffad både i armen och i benet. Enligt uppgifter till Aftonbladet kan det finnas ett samband mellan den skottlossningen och händelsen på onsdagens skjutning. Skottlossningen i Vallentuna kan vara en del i en kriminell uppgörelse, enligt uppgifter till tidningen.

När Nyheter Idag ringer till Stockholmspolisen är de mycket förtegna och vill inte lämna ut några detaljer. En förundersökning om försök till mord har inletts, rapporterar polisen på sin hemsida.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag