Två skjutna vid pizzeria i Biskopsgården – en död

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 29 dec 2019 2019-12-29
E-post 855

GÖTEBORG Två personer sköts på söndagskvällen ner utanför en pizzeria i stadsdelen Biskopsgården i Göteborg. En av personerna har avlidit, enligt Expressen. Polisen har beslutat om en så kallad Särskild händelse på grund av det inträffade.

Polis och ambulans larmades till Sommarvädersgatan i Biskopsgården vid 17:48 på söndagskvällen med anledning av en misstänkt skottlossning. När man kom till platsen upptäcktes två skottskadade personer, uppger polisen på sin hemsida.

En av personerna har dött av sina skador uppger Expressen. Polisen uppger till Expressen att den andre personen är allvarligt skadad.

Biskopsgården finns med på polisens nationella lista över särskilt utsatta områden. Det innebär bland annat att området är fattigt, segregerat och att ”situationen i området innebär att det är svårt eller nästintill omöjligt för polisen att fullfölja sitt uppdrag vilket kräver regelmässig anpassning av arbetssätt eller utrustning”, enligt polisen.

Läs även: Mordet på pizzerian – ett inträdesprov till en kriminell karriär

Ungefär en halvtimme efter det första larmet, vid 18.20, tog polisen beslut om en så kallad Särskild händelse.

”För att bland annat kunna få mer personal till den pågående insatsen”, skriver polisen på sin hemsida.

Det finns för närvarande inga uppgifter om eventuella gärningsmän. Polisen genomför teknisk undersökning på platsen och dörrknackning.

Läs även: Tonåring sköts på pizzeria i Malmö – mördare flydde på cykel

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag