Två tonårskillar allvarligt skadade i knivbråk vid skola

Foto: Nicolaiskolan/Facebook
Foto: Nicolaiskolan/Facebook
  • Onsdag 23 aug 2017 2017-08-23
E-post 7

HELSINGBORG Två tonårspojkar skadades allvarligt i ett bråk i Helsingborg under eftermiddagen. De båda pojkarna fick både misshandels- och stickskador och polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

Polisen skriver på sin hemsida att man fick larm om misshandeln strax efter klockan två på eftermiddagen. På platsen påträffas två allvarligt skadade personer och flera gärningsmän uppges ha lämnat platsen efter bråket.

– Det har använts tillhyggen och personerna ska ha fått stickskador, säger polisens presstalesman Maya Forstenius till SVT.

Enligt det statliga mediebolaget inträffade misshandeln vid en park som ligger vid de tre skolorna Nicolaiskolan, Olympiaskolan och Tychobraheskolan. De knivskurna pojkarna, som enligt polisen är födda åren 2000 och 2001, är elever på Olympiaskolan.

Ett vittne berättar för SVT att det var två gäng med många ungdomar som hamnade i slagsmål med varandra.

De två misshandlade pojkarna uppges ha fått misshandels- och stickskador och är enligt sjukvården allvarligt skadade. Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för dådet som rubriceras som försök till mord.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag