Tysk polis jagar terrorpensionärer

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 3 mar 2024 2024-03-03
E-post 0

Omkring 130 tyska poliser jagar under söndagen efter två medlemmar från Röda armé-fraktionen i Berlintrakten. Skottlossning rapporteras och två personer uppges ha gripits.

Bild rapporterar att skott har avlossats i samband med insatsen, och polisen i Niedersachsens bekräftar för Frankfurter Allgemeine att två personer har gripits, men uppger tills vidare inget om de gripnas identiteter.

Föremål för insatsen är Ernst-Volker Staub, 69, och Burkhard Garweg, 55, som varit internationellt efterlysta i flera år för en rad grova brott.

Kumpanen Daniela Klette, 66, greps i Berlin i måndags. Vid gripandet beslagtog polisen ett antal vapen och en granat i hennes bostad.

Trion hör till ”tredje generationen” av den vänsterextrema terrorgruppen Röda armé-fraktionen, även känd som ”Baader-Meinhof-ligan”.

År 1998 meddelade RAF att organisationen var upplöst. Den jagade trion fortsatte emellertid att leva utanför samhället och ska ha genomfört minst tio grova rån mellan 1999 och 2016, då en värdetransport sprängdes i Cremlingen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag