Tysk polis varnar för terrordåd – Uppges smälla när som helst i München

Bild: Twitter
  • Fredag 1 jan 2016 2016-01-01
E-post 32

MÜNCHEN Polisen i München varnar för att ett terrordåd är nära förestående. I bland annat sociala medier varnas allmänheten på flera olika språk för att vistas i större folksamlingar.

Strax innan klockan slog midnatt i både Sverige och Tyskland gick Münchenpolisen ut med en varning om att ett terrordåd är nära förestående. Allmänheten uppmanas hålla sig borta från stadens centralstation och tågstationen i stadsdelen Pasing samt i övrigt undvika folksamlingar i staden.

Varningarna postades på såväl Facebook och Twitter strax före midnatt, samtidigt som tusentals Münchenbor var ute på gatorna för att fira det nya året. Uppmaningarna om att undvika de båda stationerna och större folksamlingar gick förutom på tyska, även ut på engelska, franska och polska.

AP rapporterar att de båda tågstationer som pekats ut evakuerades sent på kvällen och att polisen uppgett att de tagit emot två olika ”konkreta” tips om en nära förestående terrorattack under natten.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag