Tyska rättsystemet överbelastas – Öppnades över 900 rättsfall kopplat till terrorism under 2017

Foto: Flickr
  • Tisdag 24 okt 2017 2017-10-24
E-post 238

TYSKLAND Det tyska rättsystemet möter just nu enorma utmaningar. Under 2017 har över 900 rättsfall öppnats om fall kopplade till terrorism, varav 800 av dem har att göra med islamistisk terrorism.

Under 2017 har den federala åklagarmyndigheten i Tyskland öppnat mer än 900 rättsfall kopplat till terrorism, varav 800 av dem är kopplade till islamistisk terrorism, det uppger Welt 24.

Det är en dramatiskt ökning av rättsfall kopplat till terrorism jämfört med de senaste åren. Under 2016 öppnades över 250 liknande rättsfall. Att hantera alla dessa fall är något som tar på statens resurser och Wolfgang Kubicki, vice ordförande för det liberala partiet FDP, menar att läget gör det aktuellt att anställa allt fler inom rättsväsendet. Han menar även att om de dömda inte är tyska medborgare bör de utvisas omedelbart.

Det federala poliskontoret i Tyskland räknar för tillfället att det existerar 705 aktiva islamister som utgör potentiella terrorhot i Tyskland. Några av extremisterna sitter redan i fängelse medan andra är häktade.

Problemet med terrorhot kan komma att spela en roll inom den tyska politiken. I nuläget förhandlar flera partier i Tyskland om vad det kommer att bli för regeringsbildning efter det senaste valet där högerpopulistiska AfD tog hem 13 procent av rösterna.

LÄS ÄVEN: AfD: ”Vi kommer jaga bort Angela Merkel och ta tillbaka vårt land”

Barbara Havliza, ordförande för hovrätten för Düsseldorf, varnar för att många som sitter i fängelse för småbrott radikaliseras när de sitter fängslade. I Berlin ska en libanesisk man släppas på fri fot. Han satt fängslad i tre och ett halvt år för rån. Under sin fängelsevistelse ska han ha radikaliserats och vill utföra attacker mot otroende, ska han ha hotat. Nu har berlinpolisen mannen på lista över potentiella hot.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag