Tyske fattigpensionären inför rätta – jagade vildsvin med yxa

Foto: Pixabay
  • Tisdag 6 nov 2018 2018-11-06
E-post

BERLIN En 80-årig fattigpensionär är gripen misstänkt för jaktbrott i Berlin. Mannen ska ha dödat och styckat ett vildsvin med en yxa eftersom han inte har råd att köpa kött.

Polisen i Berlin larmades till ett grönområde där de påträffade ett äldre par. Det visar sig att mannen i paret jagat vildsvin med en yxa. Paret motiverar jakten med att de inte har råd med kött, uppger Nyhetsbyrån.

Paret är i 80-årsåldern. Mannen med yxan är en tidigare slaktare och när polisen hittade honom hade han redan lyckats fälla ett vildsvin. Den 80-årige mannen hade redan styckat vildsvinet på ett professionellt sätt. Att mannen lyckades fälla ett vildsvin med en yxa utan att själv skadas anser den tyska polisen vara en stor bedrift.

När polisen kom till platsen hittade de det slaktade svinet och styckningsutrustning. Mannen hittade de i ett buskage där han gömt sig.

Mannen motiverade slakten med att han och hans hustru inte har råd med riktigt kött eftersom de är fattigpensionärer. Polisen konfiskerade det kött som mannen hade skurit loss och förpackat. Vildsvinskadavret lämnades in till parkförvaltningens personal och den 80-årige mannen misstänks nu för jaktbrott.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag