Uddevalla kommun satsar miljoner på en app mitt under spartider – Ska hjälpa lärare och rektorer att kommunicera

Foto: Flickr
  • Onsdag 17 jan 2018 2018-01-17
E-post 91

UDDEVALLA Det politiska styret i Uddevalla kommun väljer att, mitt under sparkrav, spendera 2,6 miljoner kronor på en app för att förbättra kommunikationen mellan lärare och rektorer. Lärarfacken är starkt kritiska till beslutet och menar att det redan finns välfungerande digitala system och att en ny app endast förstorar arbetsbördan för lärarkåren.

Mitt under ett köpstopp där skolor endast fick köpa in det absolut nödvändigaste väljer Uddevalla kommun att satsa 2,6 miljoner kronor på att utveckla en app som ska underlätta kommunikationen mellan lärare och rektorer, uppger Sveriges Radio.

Beslutet som fattades av det rödgröna styret har blivit kraftigt kritiserat av fackförbundet Lärarförbundet. Oppositionen i kommunen lade ner sina röster under omröstningen och menar att de är varken positiva eller kritiska till beslutet.

– Man pratar om att man ska minska lärarnas och skolledarnas dokumentationsbörda, och här väljer man då, politik och förvaltningsledning, att göra tvärt om, säger Eva Carlsson, ordförande för Lärarförbundet i Uddevalla, till Sveriges Radio.

En del av fackets kritik är att kommunen redan har fungerande appar och införandet av ytterligare ett digitalt system skulle endast öka stressen och arbetsbördan hos lärarkåren.

Cecilia Sandberg (S), ordförande i Barn- och utbildningsnämnden, förstår att det kanske känns lite konstigt att kommunen väljer att lägga 2,6 miljoner på en app mitt under sparkrav men menar att man måste förbli positiv.

– Det här är ju starten på projektet, vi är inte klara med projektet ännu. Låt oss göra projektet först och så ser vi vad det blir av det här.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag