Ukrainare efterlysta för mord på man i 70-årsåldern

Foto: Flickr
  • Onsdag 14 aug 2019 2019-08-14
E-post 102

MARKARYD Två ukrainare i 45-årsåldern har begärts häktade i sin frånvaro för mordet på en man i 70-årsåldern i Markaryd. Nu ber polisen allmänheten om hjälp med att ta fast männen.

På sin sajt skriver polisen att mordoffrets kropp hittades i lördags. Identiteten på den mördade mannen är ännu inte fastställd men polisen tror att det handlar om en person som varit anmäld försvunnen sedan tidigare.

På onsdagen begärdes två ukrainska medborgare häktade i sin frånvaro misstänkta för att ha bragt mannen om livet den 31 juli. De båda misstänks även för att ha tagit mordoffrets bil, en Volvo XC 90 som fortfarande är försvunnen.

En av männen är dessutom misstänkt för försök till bedrägeri. Den 5 augusti ska han ha försökt göra uttag med den mördade mannens kort vid en bankomat i Stockholm utan att lyckas.

Polisen utesluter inte att fler personer kan komma att frihetsberövas i utredningen.

Polisens presstalesman Robert Loeffel är förtegen om hur man har kommit dessa män på spåren. Man vet inte heller om de fortfarande är kvar i Sverige. Om de nu häktas i sin frånvaro kan de efterlysas internationellt.

– Vi ber allmänheten om hjälp att söka efter en guldfärgad Volvo XC 90, årsmodell 2016. Den är förmodligen falskskyltad, och då kan folk hjälpa oss och att vara lite detektiver själva – kontrollera bilar som är liknande den här och deras registreringsnummer. Ser man då att bilarna är falskskyltade och har ett annat registreringsnummer än en som går till en XC 90 så ringer man 112, säger Robert Loeffel.

Sökningar på registreringsnummer kan göras på Transportstyrelsens hemsida.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag