Ulf Kristersson: ”jag kommer inte samarbeta, samtala, samverka, samregera med SD”

Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 8 jan 2018 2018-01-08
E-post

STOCKHOLM Ulf Kristersson pratar ut om Moderaternas inställning till Sverigedemokraterna inför valet 2018. Kristersson uppger att vem som helst får rösta på hans politik men att har inte kommer samarbeta med SD. – ”Mina värderingar är inte SD:s, jag kommer inte samarbeta, samtala, samverka, samregera med SD” säger Kristersson.

I en intervju i Aftonbladet pratar moderatledaren Ulf Kristersson om hans inställning till Sverigedemokraterna inför valet i år. Kristersson intervjuas med anledning av att det har nu gått 100 dagar sen han tillträde till partiledarposten. I intervjun uppger Kristersson att alla får stötta hans parti men kommer inte genomföra någon annans politik.

– Mina värderingar är inte SD:s, jag kommer inte samarbeta, samtala, samverka, samregera med SD, säger Kristersson, till Aftonbladet.

Under en lång tid har Moderaterna fått svara på frågan om partiet kan tänka sig samarbeta med SD för att kunna bilda en majoritet i riksdagen och genomföra sin politik. Den före detta partiledaren, Anna Kinberg Batra, uppgav att hon inte skulle samarbeta med SD.

– Vem som helst får rösta på oss och stödja oss. Jag har inga problem att stå för min politik hela vägen fram. Om alternativet är att stå för någon annans politik finns många begränsningar. Jag tänker inte genomföra någon annans politik, säger Kristersson till Aftonbladet.

Någon som inte tycker att Kristersson uttalande är särskilt tydligt är Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Åkesson kallar moderatledarens inställning till SD för ”motsägelsefull”.

– Ulf Kristerssons kommentar om att han vill visa för sina väljare att han gör allt han kan för att få så mycket genomslag som möjligt för sin politik, samtidigt som han stänger dörren till oss, är väldigt motsägelsefull. Hade han verkligen velat det, så hade han åtminstone satt sig ner med mig för att se vad vi kan komma överens om, säger SD-ledaren.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag