Ung kvinna attackerad med brandbomb i Floda

Molotovcoktail. Bild: kundl/Wikimedia Commons
  • Söndag 16 jun 2019 2019-06-16
E-post 4555

FLODA En grupp ungdomar ska ha attackerats med en brandbomb utanför Alléskolan i Floda. En ung kvinna fick brännskador på benet. Polis är mycket förteget om händelsen på grund av att åklagare beslutat om förundersökningssekretess.

En ung kvinna attackerades med en brandbomb, en så kallad molotovcocktail, i Floda, rapporterar Lerums Tidning. 

En grupp ungdomar befann sig vid Alléskolan i Floda när de attackerades av en grupp på moped. Det ska ha varit två eller tre mopeder med två personer på varje.

Läs även: Judehatet räddar brandbombaren från utvisning: ”Klart det känns stötande”

En av de mopedburna personerna kastade en brinnande molotovcocktail mot ungdomarna vid skolan. En ung kvinna hamnade i eldhavet som uppstod och fick brännskador på ena benet.

Ambulans och polis kallades till platsen, men polisen i Alingsås är mycket förtegna om ärendet då åklagaren beslutat om förundersökningssekretess.

Polisen bekräftar emellertid till Lerums Tidning att man haft en händelse i Floda och att brand uppstått.

Molotovcocktail

En molotovcocktatil är en glasflaska som fyllts med brännbar vätska, ofta bensin.

En tygbit, också den indränkt i brännbar vätska, trycks ned i flaskans mynning och antänds innan flaskan kastas mot målet.

När flaskan träffar marken och går sönder sprids brinnande bensin över området.

Moltovcocktails användes först i strid av den nationalistiska sidan under det spanska inbördeskriget, mot sovjetiska pansarvagnar.

Bomben fick namnet "molotovcocktail" under finska vinterkriget, när finska armén använde molotovcocktails mot sovjetiskt pansar.

Namnet syftade på Sovjetunionens utrikesminister Vyacheslav Molotov, en av männen bakom Tysklands pakt med Sovjetunionen.

Molotovcocktails massproducerades av det finska alkoholmonopolet till den finska armén.

Efter andra världskriget har molotovcocktails blivit ett populärt vapen i gatustrider och upplopp.

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag