Ung man ihjälskjuten i garage i södra Stockholm

Foto: Nyheter IdagFoto: Nyheter IdagFoto: Nyheter Idag
  • Tisdag 15 aug 2017 2017-08-15
E-post

STOCKHOLM En ung man sköts under tisdagseftermiddagen ihjäl i Östberga i södra Stockholm. Ytterligare en man skottskadades i dramat. Polisen har under eftermiddagen mobiliserat stora polisiära resurser för att få tag på gärningsmannen eller männen.

Klockan är strax efter klockan tre när polisen får larm från gatan Östbergabackarna. I en bil i ett garage har en ung man skjutits med flera skott och är mycket svårt skadad. Ett stycke därifrån är en annan man skjuten i benet.

En undersköterska som Nyheter Idag pratar med på platsen berättar att den svårast skadade mannen är runt 22-23 år gammal. Hennes byxor och skor är blodiga efter att hon försökt ge första hjälpen på honom, en ung man som hon själv känner.

– Jag tänkte på det, det är bara att köra, säger hon och förklarar hur hon försökte hålla liv i den skjutne mannen.

Mannen var skjuten både i huvudet och i bröstet. Det kom blod ur munnen och hon fick trycka mot ett skotthål i bröstet för att inte luften ska gå ur lungorna. En lunga var punkterad. Till en början andades han, men efter ett tag fick hon försöka hålla liv i honom med inblåsningar.

– Nu efteråt är man känsloladdad, det är en person man känner. Det är klart man är ledsen och orolig, man tänker på familjen, men jag gjorde vad jag kunde. Nu är det bara att hoppas, säger hon.

Klockan 18.10 uppdaterar polisen sin hemsida och berättar att mannen är avliden. Han bodde i huset precis intill det garage där han sköts ihjäl. Enligt uppgifter till Nyheter Idag är den ihjälskjutne bror till en person som tidigare skjutits ihjäl i ett liknande skottdrama i Stockholm.

– Det var en uppgörelse, säger en man som bor i Östberga till Nyheter Idag.

Enligt medieuppgifter sköts de båda männen med automatvapen. Det är en uppgift som polisen inte vill kommentera.

– Nej, det kan jag inte. Jag kan bara säga att personerna är skottskadade, säger presstalesmannen Åsa Wallentin till Nyheter Idag.

Wallentin bekräftar att den avlidne mannen är i 20-årsåldern. Ingen har ännu gripits för händelsen som rubriceras som mord och mordförsök.

– Vi har hämtat personer till förhör, men vi har ingen frihetsberövad, säger Wallentin.

Polisen gick under eftermiddagen även runt och förhörde vittnen till händelsen, knackade dörr och sökte i området med hundpatruller. Man vill gärna även ha in tips och vittnesuppgifter från allmänheten.

– Ifall det är någon person som har information om händelsen så är vi intresserad av att de kontaktar oss på 114 14, säger Åsa Wallentin.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag